Wednesday, June 17, 2009

Plava marakuja


Postoji jedna biljka koja raste kao puzavica koja ima izuzetno zanimljive cvetove. Divio sam sam se uvek tim cvetovima neznajući ništa o biljci osim da je Dalmatinci zovu Isusova suza ili tako nekako. Nisam ni pokušavao da je nađem na netu, sve do danas. Posle par sekundi razmišljanja upisao sam u Gugl: wierd flower, pogrešno spelujući i na prvoj stranici se pojavila fotografija. Tako sam saznao da se radi o pasiflori (Passiflora), to jest jednoj od varijacija marakuje ili pešn fruta.


Čačkajući dalje, zaključio sam da je u pitanju podvrsta - plava marakuja (Passiflora caerulea) na osnovu slike cveta. Za razliku od marakuje plod skoro da i nema ukus, ali se od cveta može praviti čaj za koji se veruje da ublažava stres (tako kaže vikipedija).

2 comments:

  1. ovo je otkriće meseca! A zašto nije fotka 90 CCW? Ovo ti je, bre, naopako

    ReplyDelete
  2. Plus, slot providers should purchase gaming licenses in order to to} supply games. Once registered, 메리트카지노 find a way to|you presumably can} take your decide of lots of of free-play and real-money video slots. In 2021, find a way to|you presumably can} play plenty of free slot machine games through your cellular browser with out obtain. This Terms of Service Agreement (“Agreement”) is an settlement between you (“you” or “user”) and Capital Region Gaming LLC and its affiliated entities (collectively “Company”, “we”, or “us”).

    ReplyDelete